Gluteenittomat sydänkeksit
Tarvitset niihin:
- 250g voita
- 125g sokeria
- 175g riisijauhoja
- 175g gluteenittomia sunnuntai-jauhoja
- 2tl vaniljasokeria tai hippunen vaniljaa
- kananmunan
- tyrni- tai vadelmahilloa
- perunajauhoja (kaulitsemiseen)
- tomusokeria (koristeeksi)
Vaahdota sokeri ja voi. Lisää kuivat aineet ja kananmuna. Laita taikinapallo puoleksi tunniksi jääkaappiin. Ota kerrallaan yksi neljäsosa taikinaa ja kaulitse se n.5mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta esim. lasilla pyöreitä keksejä ja siirrä ne pellille. Käytä puolet kekseistä kansiosana, joista on sydänmuotilla poistettu keskus. Paista keksit koosta riippuen 175-150 °C:ssa kunnes saavat hieman väriä. Siirrä jäähtyneet keksit pois pelliltä ja laita keksin alapuoleen tyrni- tai vadelmahilloa. Koristele keksit tomusokerilla. Kuvan shakkiruudut on tehty lisäämäällä pieneen erään taikinaa kaakaojauhoa.